zondag 24 augustus 2014

10 jaar Club Kaarten maken met Tiets

Het was een productief weekend! Mijn CAL deken bijgehaakt en lekker met een aantal kaarten bezig geweest. Tiets is alweer 10 jaar bezig met haar club. En wat voor een club! Vaak leuke wedstrijden, speciaal voor haar ontwikkelde digi's en natuurlijk 2 keer per jaar een geweldig gezellige clubdag met een giga project. Speciaal voor dit jubileum werd er een digi en een sjabloon gemaakt en werd er een wedstrijd aan verbonden.

Het onderstaande kaartje heb ik met de digi gemaakt. Als basis heb ik de skectch van Tiets uit het  Noor! magazine gebruikt. Het plaatje heb ik ingekleurd met Copics. Het papier is van Maja Design. Verder heb ik nog touw, een bedeltje, plakparels en schelpjes gebruikt. Als laatste heb ik de speciaal ontwikkelde tekst erbij geplakt. Al met al vind ik het wel een geslaagd kaartje geworden, wat vinden jullie?





Alle blauwtinten: B93-95-97-99
De oranje tinten van de kleding: YR 20-21-23-24-27
Huid: C000-000-00-11-13
Haren: E09-18, YR04-07
Ogen: B93-95
Lippen YR21-23
Hout: E13-35-37-53-57-59
Onderkant schoenen: C0-1-3


De vuurtoren moest eigenlijk in 3D, maar ik heb er een cadeaukaart van gemaakt.
De digi is weer ingekleurd met Copics.
Huid: C000-000-00-11-13
Haren: B00-05-28
Al het grijs van de kleding: C0-1-3-5-7
Blauwe bloesje: B00-01-02-05
Al het rood: R24-27-29


 
Liefs,
Selma

woensdag 20 augustus 2014

Aan alles komt een eind....

Dat klinkt eigenlijk wel heel dramatisch, maar, het is wel waar. Afgelopen weekend heb ik na de vakantie de laatste kaartjes van De Craftorij Zomer Challenge gemaakt. Deze uitdaging was erg leuk. Maak van 1 juni tot en met 31 juli iedere dag een opdracht op een HEMA correspondentiekaart. De opdrachten varieerden van: CAS, een woord, een kleur tot gebruik oude verpakkingen, recycle iets, koffie en/of thee. Ik heb genoten en veel nieuwe dingen uitgeprobeerd. De uitwerkingen zijn niet allemaal geworden wat ik had gehoopt, maar ik heb wel leuke dingen geprobeerd.

Wat heb ik dan geprobeerd? Verven met thee, gebruik zout in combinatie met verf en spray inkt, veel met spray inkt gekliederd, de scheerschuimtechniek, recyclen van dingen die je anders weggooit, kaartjes maken op de computer, washi tape, tja, teveel om op te noemen.

Hier is de foto van het afzakkertje: plaats alle uitwerkingen op een foto. Wat was dat een uitdaging, het zijn er echt veel!

Maar wat is nu mijn favoriet? Hmmmmm, daar kan ik niet zomaar antwoord op geven. Eerst wilde ik er een kiezen, toen 3. Uiteindelijk is het de top 5 geworden, in willekeurige volgorde:
Mozaïek: Achtergrond gesponsd met Distress inkt, kippengaas gemaakt met een stans en de vakjes hier tussenin opgevuld met designpapier

Bloemen: stempel van Noor! ingekleurd met PanPastel

Cirkels: Doodlen

Clean and Simple: washitape en een stempel

Driehoeken: vlaggetjeslijn van Noor! en ook de typewriter stempels,
plaatje ingekleurd met Distress Ink


Welke is jullie favoriet? Ik zou het leuk vinden als ik van jullie een reactie mag ontvangen!